ACTUALITAT

La música al carrer d'una forma justa i transparent.

Des de Ciutadella Endavant entenem que la gestió de la música al carrer hauria de ser totalment equitativa i transparent, cosa que amb aquesta manera creiem fermament que no es compleix

Un 8M sense polítiques municipals d'igualtat.

Des de Ciutadella Endavant volem denunciar la manca de transparència de l'Equip de Govern en l'organització de les activitats del Dia Internacional de la Dona.

 

En el plenari del mes de febrer vam entrar un seguit de preguntes per poder aclarir quin era el paper de l'Ajuntament en les activitats que estaven emmarcades en la programació del 8M.

 

La nostra sorpresa arriba quan la regidora d'Igualtat no sap explicar quines activitats s'ha organitzat com a iniciativa pròpia de l'Ajuntament i quines altres són col·laboracions amb diferents entitats.

UNS PRESSUPOSTOS SENSE PROJECTE POLÍTIC

Una de les claus de tota proposta de govern són els pressupostos municipals, el que regirà les actuacions en el proper any i el que marca la línia de cap a on anem com a poble. Als pressupostos els acompanya una memòria d’alcaldia, allà on es descriu el projecte que es té per Ciutadella i on les prioritats per aquest poble agafen color.

AIGUA DE TOTHOM PER A TOTHOM

Els reptes que es presenten en la legislatura entrant tant per qui governi com per qualsevol persona que viu a Ciutadella són molts, ara bé, coincidirem segur en què les conseqüències del canvi climàtic són dels reptes més importants. A Menorca, sempre hem viscut dins un paradís gràcies a les lluites ciutadanes i de diferents entitats per conservar la nostra terra així com és. Ara bé, en els darrers anys també hem pogut veure com el monocultiu del turisme, entre altres condicionants, ha accelerat un procés que pot ser devastador si no s'hi posa fil a l'agulla. 


 

2 de maig del 2023

"Volem estar pendents de la gent
i ser independents de qualsevol partit"

Entrevista a Sebastià Servera, candidat a la batlia per Ciutadella Endavant, a càrrec de Itziar Lecea

Itziar Lecea / Ciutadella – 

Fa pocs dies que l’agrupació d’electors Ciutadella endavant va aconseguir els avals necessaris per poder presentar la seva llista a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. I aquesta setmana ens apropam una mica a les seves idees pel nostre municipi, coneixem les persones que formen la candidatura i xerram amb el cap de llista, Sebastià Servera.

Quin és el propòsit d’aquesta nova agrupació, Ciutadella endavant?
El que volem, en certa manera, és recollir el testimoni de Gent x Ciutadella, com a agrupació d’electors, sense voler dir que som el mateix, perquè ells són ara una associació política-social. Està clar, però, que som diverses les persones a la llista de Ciutadella Endavant que també formam part de Gent x Ciutadella. Ens definim com amb una orientació totalment social.

Què hi podem trobar al vostre programa electoral?
No volem fer grans titulars pel que fa a programa electoral, no volem prometre grans projectes. Però sí que tenim clar que les reivindicacions que té Ciutadella i que són històriques, hi volem posar fil a l’agulla. Alguns exemples en són l’estació d’autobusos, l’escola municipal de música i altres projectes que no acaben d’arrancar. També volem cuidar Ciutadella, posar el focus en tenir-ne cura, especialment des del punt de vista mediambiental. Volem intervenir en aquest tipus de qüestions per a què sigui una ciutat més sostenible a través d’accions concretes, com per exemple aplicant el Pla de mobilitat. És important per noltros incidir en aquest tema.

 

“Tenim clar les reivindicacions que té Ciutadella i que són històriques, hi volem posar fil a l’agulla”.

Ens hem centrat també, encara que no sigui competència municipal, en l’habitatge. És un tema calent, i som conscients que hi ha una gran manca d’habitatge social a Ciutadella. Per tant, volem col·laborar amb el Consell Insular, amb el Govern Balear i amb qualsevol altra administració que pugui estar implicada en resoldre aquest problema.

També ens faria il·lusió poder donar un ús a l’edifici de la Fonda Espanya, que necessita una bona rehabilitació. És una llàstima que no es pugui aprofitar en aquests moments, perquè per la seva ubicació, es pot aprofitar a nivell municipal per a segons quins usos. El que està clar és que s’ha de recuperar i no deixar que es perdi una construcció emblemàtica de la nostra ciutat.

Un altre tema important per noltros és el centre de salut, tot i que no tenim clar si s’ha de fer un nou centre sanitari o s’ha d’ampliar el que ja tenim. El que tenim clar és que s’han de millorar les condicions del centre de salut que ja tenim. Hi ha detalls que clamen una mica al cel, no hi ha banys adaptats, pràcticament; quan vas al metge, es crida al pacient de viva veu amb noms i llinatges, vulnerant la llei de protecció de dades… S’ha de contactar amb la Conselleria de Salut per poder millorar aquest tipus de situacions i mantenir-ho en bones condicions per a què els usuaris es puguin trobar còmodes.

Què diferencia a Ciutadella Endavant de les altres propostes electorals?
Al ser una agrupació d’electors, depenem totalment de les persones. Però som totalment independent dels partits. No tenim un partit que ens digui com hem d’actuar i com hem de fer les coses. Simplement, som una representació de ciutadans que volem dependre de la gent, escoltar-la i fer-la participar. Som una agrupació oberta, seguint molt la filosofia de què la gestió municipal s’ha de fer de persona a persona. No sé si és prou diferència de les altres formacions, però crec que és un punt pel qual se’ns pot valorar com a una opció diferent de cara al 28 de maig. Volem estar pendents de la gent i ser independents de qualsevol partit.

 

Qui formau part de la llista?
Com a nombre dos de la llista m’acompanya na Carla Gener, actual regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Ciutadella i directora insular d’habitatge. Ella ha agafat experiència en gestió municipal durant els darrers anys. I, de fet, quan vam decidir la configuració de la llista ens vam repartir la feina de què, si jo anava de cap de llista, ella seria la portaveu de l’agrupació. 

 

També ens acompanya n’Esperança Ramírez, que va de número 3. Ella és de Barcelona però fa molts anys que viu a Menorca. Ha estat a la secció de dones de Comissions Obreres, i actualment treballa en temes d’igualtat. A la quarta posició de la llista tenim a na Cati Sastre, que és una treballadora municipal. I seguirem presentant a les persones que ens acompanyen durant els pròxims dies, ara que ja podem dir que oficialment ens presentam a les eleccions del 28 de maig.

Pel que fa a jo mateix, som funcionari de l’administració de la comunitat autònoma des de l’any 2001, tot i que venia de la indústria del calçat. El gener de 2016 vaig accedir per primera vegada a un càrrec públic municipal, essent regidor fins el juny del 2019. Va ser una experiència molt intensa i enriquidora, no va ser fàcil gestionar l’àrea de neteja viària i recollida de residus perquè és bastant potent. Vaig fer una aturada després d’aquella experiència per poder pensar bé les següents passes. I ara he tornat perquè, en certa manera, aquella experiència que vaig agafar es desaprofités perquè no hi ha ara una alternativa com ha estat Gent x Ciutadella els darrers anys.

“Som una agrupació oberta, seguint molt la filosofia de què la gestió municipal s’ha de fer de persona a persona”.

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor, revise los detalles y acepte el servicio para ver las traducciones.